Miss Kroacia nisi një fushatë Crowdfunding për të mbështetur Fëmijët Butterfly

Tea Mlinarić ka nisur një fushatë të quajtur "Le të kujdesemi për jetën" për të mbledhur fonde për DEBRA, 24 orë në 24 shërbim mbështetës për "Fëmijët e Butterfly" - fëmijët me Epidermolysis Bullosa (sëmundje e trashëguar të indit lidhës që manifestohet nga ndjesia e lëkurës tepër të ndjeshme) dhe familjet e tyre.

Burime: https://cinipravustvar.hr/

07-11-17

  • Croatia

SGB Blenë Një Pajisje të Re Për Fitnes për Personat me Aftësi të Kufizuara

Këtë verë, Mali i Zi hapi Qendrën e parë të Fitnesit për personat me aftësi të kufizuara, duke ju falënderuar Shoqatës për Mbështetjen e Personave me Aftësi të Kufizuara dhe kampanjës “Jeto shëndetshëm, ec drejtë” (Live Healthy, Walk straight). Tani, Banka Societe Generale iu bashkua kauzës së tyre dhe bleu një pajisje të re për fitnes.

Burime: http://www.societegenerale.me/

07-11-17

  • Montenegro

Kampanja Ushqe 1000 Siguron 16,000 Racione Ushqimi për Personat në Nevojë

Kampanja “Ushqe 1000” ka shënuar Ditën Botërore të Varfërisë, 17 Tetorin, duke mbledhur 5 ton ushqime për personat në nevojë në 5 lokacione të ndryshme në Shkup.

Burime:

07-11-17

  • Montenegro

Një Ditë ka Mbetur për të Ndihmuar Dy Artistë të Mbledhin Fonde për Studion e tyre të Artit

Vëlla e Motër të talentuar, Farije dhe Bajram Mehmeti, jetojnë në një fshat të quajtur Lepina, që gjendet jashtë Prishtinës. Fshati ka infrastrukturë të varfër, nuk ka transport dhe virtualisht nuk ka asnjë lidhje me artin. Pavarësisht kësaj, të dy ata kanë vazhduar të pikturojnë për vite tashmë, dhe dëshirojnë të vazhdojnë edukimin e tyre artistik dhe të sigurojnë të njëjtën mundësi për fëmijët dhe të rinjtë nga fshati i tyre. Me ndihmën e miqve, ata e filluan një kampanjë për mbledhjen e fondeve në platformën KosovaIdeas, dhe tani ata kanë nevojë për më shumë ndihmë për të përfunduar atë që e kanë nisur.

Burime: https://kosovaideas.com/

02-11-17

  • Kosovo

Dy Njerëz të po Ecin nga Beogradi në Nish për të Ndihmuar Departamentin e Onkologjisë së Fëmijëve

Tamara Klariq dhe Bogdan Stevanoviq janë dy miqtë më të mirë që u nisën nga Beogradi më 30 tetor, për në Nish, qyteti i cili do të bëhet me një departament hemato-onkologjik në spitalin e fëmijëve, falë njerëzve me vullnet të mire dhe fushatave të tilla si kjo. Ecja dhe titulli i saj "Produzi korak" (Zgjate Hapin) është një ftesë simbolike për të gjithë që të bashkohen me kauzën e madhe të NURDOR-it dhe të marrin një hap të vogël që do të shkojë një rrugë e gjatë për fëmijët që jetojnë me kancer.

Burime: http://blogdan.rs/

06-11-17

  • Serbia

SHQIPËRIA Edhe një ditë nga mbyllja e nominimeve për Çmimin e Filantropisë 2017 në Shqipëri

Nëntori është muaji ku shokët tanë nga i gjithë rajoni reflektojnë mbi ngjarjet kryesore në fushën e filantropisë dhe nderojnë me çmime individë, organizata dhe kompani për mirësinë e tyre. Partnerët Shqipëri ka shpallur nominimet për Çmimin e Filantropisë 2017, dhe afati i fundit për dorëzimin e nominimeve është neser (2 Nëntor).

Burime: http://partnersalbania.org/

02-11-17

  • Albania

Dyfishtë më mirë - Trebjesa po prodhon një birrë të shumë të mirë dhe po dhuron për bamirësi

Brewery Trebjesa shënoi 121 vjetorin e saj më 21 tetor. Kjo është një histori shumë e mahnitshme dhe ata kanë praktikë shumë të mirë se si ta festojnë Ditën e tyre të Kompanisë. Ata dhuruan 5,000 Euro për Kryqin e Kuq Nikshiq, i cili do të shpërndahet si një kupon blerjesh për 100 familje në nevojë.

Burime: https://media.klipingmap.com/

06-11-17

  • Montenegro

Sberbank Prezanton Një Model të Kursimit i cili Ndihmon një Bamirësie në Bosnjë dhe Hercegovinë

Banka ka dizajnuar një model të kursimit i cili do të zgjasë dy muaj dhe do t'u sigurojë klientëve një mundësi për të marrë pjesë në fushatën humanitare të quajtur "Unë jam duke kursyer për jetën" për të ndihmuar organizatën OTVORENA MREŽA (Open Network).

Burime: https://www.sberbank.ba/

30-10-17

  • Bosnia and Herzegovina

Vojvodanska Banka dhuron 190 Kompjuterë në Qendrat e Gerontologjisë

A e dini se Tetori është muaji i solidaritetit me të moshuarit? Vojvodanska Bank nisi një fushatë me përgjegjësi shoqërore në të cilën, deri në fund të vitit, do të dhurohen 190 kompjutera në qendrat e gerontologjisë në 12 qytete në Serbi.

Burime: https://www.voban.co.rs/

30-10-17

  • Serbia

Rrjeti i Vlerësimit të Ballkanit Perëndimor organizon Konferencën e Dytë Rajonale në Zagreb

Anëtarët e komuniteteve vlerësuese, organizatave dhe individëve të interesuar u mblodhën në eventin dy-ditorë në Kroaci, e cila u prit nga Rrjeti Kroat i Vlerësimit, Instituti i Ekonomisë në Zagreb dhe seksioni Kroat i Shoqatës Evropiane të Shkencave Rajonale.

Burime: http://aa.com.tr/

30-10-17

  • Regional
Top