Petar Prpoš jeton në Lamovita, një fshat afër Prijedorit (Bosnje dhe Herzegovinë). Kur fqinjët e panë Petarin në karrocën e tij të vjetër dhe sa e vështirë ishte që ai të shkonte vetëm në dyqanin e afërt, ata vendosën të ndihmonin.

Të gjithë dhuruan aq sa mundën dhe ata blenë  një karrige të re me rrota në Banjaluka. "Kjo erdhi në momentin e duhur", tha Petar dhe tani ai do të jetë në gjendje të lëvizë më lirisht dhe pa pengesa, dhe të shkojë në dyqan ose në takimet lokale.

Petar nuk e priste këtë dhe fqinjët e tij ishin gjithashtu shumë të lumtur që ata mund ta ndihmonin atë.

Top