12 tetori ishte një ditë e zënë për organizatat lokale të Kryqit të Kuq në Kroaci: megjithëse Kryqi i Kuq mbledh dhe mbledh fonde gjatë gjithë vitit, dita ishte e rëndësishme për shkak të shkallës së saj. Fushata më e madhe vjetore e tyre, Solidariteti në veprim, kremtoi përvjetorin e 45 të këtë vit dhe kërkoi që të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë të ndihmonin bashkëqytetarët e tyre. Fushata ka mbledhur fonde përmes pagesave të llogarive bankare dhe kuponave të donacioneve me vlerë 0.15 EUR dhe 0.60 EUR (1 dhe 5 HRK), si dhe të mirat materiale (rrobat, këpucët, artikujt ushqimor dhe higjenik) janë mbledhur në qendrat lokale të Kryqit të Kuq dhe dyqanet Kaufland , të cilat vendosën shporta për grumbullimin e artikujve ushqimor në supermarketet e tyre në pothuajse në 30 qytete në Kroaci.

Këtë vit, fushata u mbështet nga kapiteni përfaqësueses Kroate nw Water Polo, Ivica Tucak, i cili ftoi të gjithë për të ndihmuar sa më shumë që munden në një fushatë online, video dhe media të tjera. Kjo fushatë është e madhe edhe për shkak se shoqëritë lokale të Kryqit të Kuq mund të ndikojnë në shkaqet lokale dhe gjithashtu të mbështesin organizatën kombëtare të Kryqit të Kuq me një pjesë të fondeve të ngritura. Për shembull, organizata vendore nga Koprivnica ka vendosur të përdorë fondet për të blerë këpucë sportive për nxënësit në nevojë nga qyteti i Koprivnicës dhe 11 komuna të mbuluara nga dega e tyre e Kryqit të Kuq dhe të japë 10% të fondeve për solidaritetin e Kryqit të Kuq Kombëtar fond.

Top