Këto lloj projektesh, sado të thjeshta që duken, janë shumë të rëndësishme për komunitetin. Duke e bërë filantropinë më të lehtë për qytetarët e tyre, qytetet dhe komunat mund të sigurohen që arsyet e tilla si shqetësimet nuk janë më pengesë për të bërë mirë, dhe po bëjnë filantropinë një pjesë të dukshme të komunitetit. Në rrugët më të frekuentuara të kryeqytetit Shqiptar tani ka shporta të posaçme ku njerëzit mund të lenë veshje dhe sende të tekstilit që duan ti dhurojnë.

Qytetarët tani mund të dhurojnë këpucë, rroba, flete, batanije, çanta, etj. Pas depozitimit në shporta, materialet do të rishikohen dhe artikujt që janë në gjendje të mirë do të dhurohen, ndërsa ato që nuk janë në formë të mirë do t'i nënshtrohen procesit të riciklimit.

Bashkia e Tiranës ka ndërmarrë një sërë iniciativash të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit, duke filluar me pilot projektin për ndarjen e mbeturinave në burimin e tyre, me marrëveshjen me supermarkete dhe furra buke për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për ruajtjen e mjedisit dhe për të zvogëluar përdorimi i qeseve plastike.

 

Top