Këtë vit, ata kanë mbledhur më shumë se 1,000 lubra në ndërtesën e Radio Beogradit, të cilat do t’I dhurohen shkollës fillore “19 Oktobar” në fshatin Marsic afër Kragujevcit. Gjithashtu, 12,000 më shumë do të dhurohen për shkollat e tjera në Serbi.

Kjo kampanjë ka vazhduar për 4 dekada dhe deri tani ka mbledhur rreth 3 milion libra, por gjithashtu shumë furnizime të tjera shkollore, pajisje teknike dhe sportive gjithashtu. Duke ju falënderuar kësaj, më shumë se 1,300 librari të manastireve dhe shkollave lokale u themeluan dhe zgjeruan thesaret e tyre. 37 librari të tjera në Francë, Gjermani, Austri, Zvicër, Hungari, dhe Rumani u hapën. Të gjitha këto ishin të mundura falë një numri të madh të qytetarëve, shtëpive botuese, institucioneve, librarive dhe organizatave dhe vullnetit të tyre të mirë.

 

Top